Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Mnogi to ne znaju, ali ona je razlog zbog kojeg je Šaban otpevao ovu pesmu! (VIDEO)

Neverovatna priča

0 87

Ilda Šaulić ponela je očevu nagradu u okviru MAC 2020 – specijalno muzičko priznanje za neizbrisiv trag u narodnoj muzici. Tom prilikom, drhtavim glasom obratila se svim okupljenima pa se i zahvalila u ime pokojnog Šabana Šaulića. Zatim, oborila je sve sa nogu izvedbom njegovog čuvenog „Žala“.

Ilda Šaulić otkrila do sada nepoznate detalje o Šabanu: Sa njim je bilo teško živeti!

Inače, Šaban ovu pesmu ne bi ni otpevao da nije bilo njegove ćerke Ilde. Kako su mediji svojevremeno prenosili, Šaban je 2013. za koncert koji je pripremao poželeo da zapeva jednu pesmu premijerno. Međutim, kada je „Žal“ stigao, pevač je negodovao što je u pitanju balada. Naime, nadao se nečemu mnogo bržem.

Međutim, Ilda se pesmom oduševila. Danima je pričala samo o njoj i plakala, a to ga je svakako ohrabrilo da ipak „Žalu“ kaže „da“.

„Hvala najlepše… Moj otac, naš otac Šaban Šaulić voleo je i živeo za četiri stvari – porodicu, pecanje, druženje i muziku. Što se muzike tiče, presrećni smo što postoje ovakve manifestacije i neizmerno smo zahvalni svima onima koji su odlučni i poštuju, da očuvaju njegovo ime i delo. Dok u njegovo ime primamo ovu nagradu mi, njegova porodica, želeli bismo da mu se obratimo“, rekla je ona.

„Ostavio si nam srca ispunjena tugom, ali i ponosom. Želimo da verujemo da si se tamo gde jesi odmorio i da nas odozgo i dalje čuvaš. Za nas ti nikada nisi otišao, niti ćeš otići i zato ti obećavamo da ćemo dalje kao i uvek tebe neizmerno voleti i raditi sve da te učinimo ponosnim . Hvala najlepše“, obratila se Ilda, pa zapevala „Žal“.

Izvor: Svetpoznatih.rs/Kurir.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.