Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Srđan Todorović: Moja karijera bubnjara je gotova!

Iskreno o svemu

0 147

U krimi-komediji “Četiri ruže” Vasilija Nikitovića jednu od glavnih uloga tumači Srđan Todorović. On igra lik Slobe, vlasnika “Četiri ruže”, kluba koji se otvara kada zađe sunce.

-Sloba ima stalnu ekipu gostiju od političara do slučajnih prolaznika. Oni tu provode noći i sutradan se ne sećaju šta je bilo prethodne, a često ni Sloba. Dosta sam razmišljao o ovom liku. Ja sam jedan od glumaca koji voli da ga reditelj vodi kroz film, ali, naravno, da kao i svaki glumac uvek imam neke svoje predloge. Sa Vasilijem sam imao tu sreću da smo ista generacija i da smo skoro iz iste ekipe, da se dugo poznajemo i desilo se da sve što sam predložio u vezi sa likom, čini mi se da je sve prihvatio, tako da je ova saradnja bila na vrhunskom nivou – priča za “Blic TV magazin” Srđan Todorović.

Koliko je realna priča “Četri ruže”?

– Mislim da je vrlo realna. Vasilije i ja i cela ekipa na čelu sa Milošem Samolovim, Borisom Milivojevićem, Gordanom Kičićem, Gagijem Jovanovićem i ostalim dobrim glumcima koji su igrali u ovom filmu znamo da takvi ljudi postoje i da takvi klubovi postoje. Jako mi je drago što igram u filmu koji je pravi gradski film i čija se radnja dešava u 24 časa. Prosto, takvi filmovi me jako privlače u uvek sam spreman da prihvatim ulogu u njima.

Da li vam više prijaju uloge opasnih tipova ili naivnih, dobroćudnih i smešnih likova?

– Ovo drugo zato što mi je teško da vidim sebe u ulozi kriminalca, niti moja fizionomija deluje kao da sam neko iz tog miljea, tako da kada god mi ponude takve uloge ja se preznojim i pomislim, šta ću sad novo morati da smislim, a da se ne ponovim.

Kada dobijete ponudu za novu ulogu, šta uvek bude presudno da pristanete: scenario, uloga, kolege sa kojima ćete sarađivati ili honorar?

– Pre svega me zanimaju uloga i scenario. Kada sam, na primer, od Vasilija dobio ovaj scenario, jako mi se dopao jer je uloga bila meni bliska, pokazala se da je pravi izbor za mene. Prihvatam da radim u projektima koji imaju dobru priču i kada mi likovi daju dovoljno prostora za kreativnost. Novac ne presuđuje u tome da li ću prihvatiti ili odbiti ulogu.

Pre pet decenija ste se prvi put pojavili na filmu “Ima ljubavi, nema ljubavi”. Da li se nečega sećate sa tog snimanja?

– S obzirom na to sam tada imao tri i po godine tada, teško da mogu da se sećam ičega, ali, naravno, mama i tata koji su me vodili na snimanje i bili sa mnom uvek tu prepričavali su mi razne dogodovštine što se može videti i na Jutjubu.

Koliko vam je i dalje bitna kritika koja izađe u novinama i da li se nervirate kada pročitate negativnu kritiku za projekat koji ste radili ili za vašu ulogu?

– Naravno da mi je bitna kritika. Svi smo mi pomalo sujetni i svako ko kaže da mu nije bitna kritika – laže. Naravno da ti prija kada nešto uradiš a to prepoznaju drugi ljudi, pogotovu filmska kritika. A što se drugog pitanja tiče – ne, zaista se trudim da se ne nerviram.

Da li ćemo vas ponovo videti u muzičkim vodama?

– Teško da ćete me gledati u muzičkim vodama. Ponekad nastupim kao gost kod prijatelja na nekom koncertu sa nekim bendom, ali što se aktivnog sviranja tiče, mislim da je moja karijera bubnjara završena.

Volite li i dalje da gledate tatine (Bora Todorović, prim. aut.) filmove?

– Naravno da volim. Najomiljeniji mi je “Nacionalna klasa”.

Izvor svetpoznatih.rs/blic.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.