Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Lepa Brena je nekada živela u Titelu, a njene bivše komšije imaju za nju samo reči hvale!

Doskorašnja suvlasnica "Grand produkcije" je od početka karijere nalazila načine kako da uštedi

0 91

Lepa Brena važi za nekog ko izuzetno vodi računa o svakom dinaru. Iako je jedna od najimućnijih žena na estradi, doskorašnja suvlasnica „Grand produkcije“ je od početka karijere nalazila načine kako da uštedi.

Tako se davnih osamdesetih godina, da bi smanjila porez koji je plaćala državi, prijavila da živi u Titelu, u kući kolege iz benda Slatki greh Zorana Radanova. U centru ovog gradića nalazi se  Zoranova kuća u kojoj je stanovala Lepa Brena, a koju je on kasnije prodao. Kako meštani kažu, to zdanje bilo je tada najlepše i najluksuznije u ovom gradiću.

– O, pa to je bilo davno, 1988, 1989. godine je Brena bila prijavljena u ovoj opštini. Tada se najmanji porez plaćao baš u našem kraju, i to je Zoran znao. Oni su sa Brenom odlično zarađivali, a da ne bi državi davali mnogo novca, nju je Radanov prijavio kao da živi na njegovoj adresi. Nisam siguran da je ona baš tu i stanovala, ali jeste često dolazila. Štaviše, održala je i koncert na Tisi.

-To je bio spektakl. Tada su zarađivali pare u džakovima i normalno je što su gledali kako da smanje troškove, da im ne ode previše na porez. Koliko se sećam, mogli su da uštede nekoliko hiljada tadašnjih dinara – rekao nam je meštanin sa nadimkom Rade, koji nije želeo da se pominje njegovo puno ime i prezime, a ni da se fotografiše, ali nas je uputio do kuće Radanova. Zato su se pevačicine prve komšije iz Titela Neđo i Nada Stojčić sa zadovoljstvom prisetile pevačicinog života u ovom gradu.

– Imao sam priliku da vidim Brenu, čak i da s njom popijem kafu. Tada, kao i sada, izgledala je odlično. S njom možeš da se ponašaš normalno. Prijatna je, normalna. Pevala je na Tisi kod spomenika. Pa to je bila prava fešta. Zoran dođe, obiđe kuću. Bilo mi je jako žao kada je Zoran prodao kuću. Novi vlasnik živi u Nemačkoj i dođe povremeno.

Tada je njen hit bio „Čačak“. Brena je stvarno kraljica. Sve najlepše imamo da kažemo. Uvek smo je podržavali. Voleli bismo da dođe ponovo, da popijemo kafu. I Nada se složila sa svojim suprugom. – Nisam je često viđala, ali sećam se kako su se tada deca oduševljavala kada ona dođe. Svi mališani nagrnu da je pozdrave. Bila je jako popularna. Slušali smo je i tada i sada. Drago nam je da ste došli da napravite reportažu. Mi imamo samo lepe uspomene s Brenom – zaključila je gospođa Stojčić.

Izvor Kurir

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.