Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Oni se bave kulturnom dekontaminacijom! Dodeljene nagrade za očuvanje kulture Srbije! (FOTO)

Na festivalu gastronomije i kulture „ Ukus festu“ predstavljeni renomirani umetnici i predstavnici medija

0 393

Tokom prethodnih dana, u Kombank Dvorani na Trgu Nikole Pašića u Beogradu, održan je festival gastronomije i kulture „ Ukus fest“ u okviru kojeg su predstavljeni eminentni i renomirani umetnici i predstavnici medija, za očuvanje kulturne nematerijalne baštine Srbije i medijsku podršku!

SVEČANO OTVOREN UKUS FEST! Umetnica PESMOM osvojila političare! (FOTO)

Prvog dana na Festivalu dodeljene su nagrade dugogodišnjim urednicima i novinarima, predstavnicima medijskih kuća: Radio Televizije Srbije, Radio Televizije Pink, Grand Televizije i dnevnog lista „Politika“.

 

Televizijski laureati su istakli da se raduju sličnim festivalima, jer Srbija važi za zemlju dobrih ukusa!

View this post on Instagram

#ukusfest #ukusfest2019

A post shared by Ljiljana Miličić (@ljisa) on

 

Drugog dana festivala, održana je dodela priznanja istaknutim umetnicima, prominentnim stvaraocima i čuvarima kulturnog nasleđa Srbije i Kosova i Metohije. Ovim počasnim specijalnim plaketama koje je Ukus fest dodelio sa podrškom ministarstava, Turističke organizacije Beograda i Turističke organizacije Srbije, obeležen je dugogodišnji rad nominovanih umetnika za doprinos kulturi Srbije.

Još jedno počasno priznanje za književnost Srbije! (FOTO)

Tako se ovim priznanjima mogu pohvaliti renomirana i istaknuta Mira Knežević Eka koja se proslavila u Indiji spajajući motive narodnog folkora Srbije i tamošnje kulture, potom sestre Gobović poznate bliznakinje za negovanje etno muzike u okruženju. Vokalna solistkinja RTS Jasna Đokić u kategoriji za širenje kulturne umetnosti Balkana, Boban Stanković eks muzički urednik „Diskosa“ i Radio Televizije Priština za očuvanje narodnog izvornog stvaralaštva, Božica Velosusis za naprednost srpske književnosti i mnogi drugi uvaženi laureati.

 

Tim povodom, umetnica Eka je izjavila:

„Šta da kažem kada je sve rečeno?! Vaši aplauzi mi pružaju vetar u leđa da budem ono što jesam, da širim i negujem kulturu i pravoslavlje. Ja sam zahvalna Gospodu na talentu i daru jer radim ono što najviše volim, zaključila je umetnica.

Muzički urednik nekadašnjih jugoslovenskih kuća Boban Stanković izjavio je da priznanje smatra veoma značajnim.

„Ovo priznanje smatram značajnim u mojoj dugogodišnjoj umetničkoj karijeri, jer iza istog stoji tim profesionalaca, istaknutih novinara, urednika i predstavnika gradskih i nacionalnih institucija, kazao je Stanković.

Kulturno – umetnički program vodila je Gordana Stijačić TV lice Radio Televizije Srbije, a iz prvih redova su sve podržali predstavnici institucija i novinari, a o atmosferi na pomenutom festivalu, govorili su u vestima na RTS-u i Pink TV-u.

Izvor Svetpoznatih.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.