Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Preminuo popularni muzičar! Nekadašnji član „Zabranjenog pušenja“!

Otišao u večnost

0 149

Nekadašnji član grupe „Zabranjeno pušenje“ i osnivač benda „Sikter“ Faris Arapović preminuo je u sredu u 49. godini.

„Sikter“ je formiran 1990. godine, kada je grupa „Regina“ bila pozvana da nastupa na brucoškoj večeri na Likovnoj akademiji u Sarajevu. Kada je počeo njihov nastup, iz protesta prema pop roku Faris Arapović, Igor Čamo, Davor Čolić i Enes Zlatar Bure nepozvani su izašli na binu i uzeli instrumente terajući „Reginu“ s bine rečju „Sikter!“.

– Faris je mene, Shobu, Esu i Rokvu naučio kako treba da zvuči ozbiljan bend. Najviše je voleo pesmu „Perfect Timing“ Dejvida Li Rota, što zbog naziva, što zbog načina na koji je odsvirana. On je imao taj „Perfect Timing“ kad je svirao. Trokut Dvotabanaš. Posljednji bubanj što je u životu snimio je za pesmu „Itna intervencija“ s Darkom Ostojićem, kod mene u studiju. Na spotu bubanj svira neki momak, ali na snimku je Faris. Bilo mi je strašno drago što se vratio muzici, bubnju. I odlično ga je odsvirao, skoro k’o nekad, kad je imao taj „Perfect Timing“. Ne mogu sad da se pomirim da je to posljednji bubanj što je ikad snimio – napisao je Enes Zlatar na svom Fejsbuk profilu.

Bend u početku nije imao stalnu postavu, u njemu je svirao „ko je stigao“ te su svirali samo pop hitove u punk stilu, piše klix.ba. Svojim jedinstvenim nastupom probili su se do samog vrha sarajevske ratne muzičke scene, kasnije ih je snimao i MTV, svirali su u Italiji, bili su predgrupa na koncertu grupe U2 i još mnogo toga.

Izvor svetpoznatih.rs/novosti.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.