Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Još jedno počasno priznanje za književnost Srbije! (FOTO)

Veliki povod za slavlje

0 306

Književnica, pesnikinja i novinarka, istaknuta Božica Velousis i te kako ima povoda za slavlje!

Naime, ona je na  dvodnevnom festivalu „Ukus fest“ u beogradskoj Kombank dvorani u saradnji sa Ministarstvom poljoprivrede, Sekretarijatom za privredu grada Beograda, Turističkom organizacijom Beograda i Turističkom organizacijom Srbije specijalno nagrađena počasnim priznanjima, za naprednost srpske književnosti, promociju poezije i kulture Srbije!

Književnici dodeljene specijalne nagrade za očuvanje književnosti i kulture Srbije!

Ovim nagradama takoreći prestonice Srbije, Božica Velousis je još jednom potvrdila uspešnost u misiji očuvanja nematerijalne kulturne baštine Srbije, kako i piše na jednoj od plaketa koja joj je ovom prilikom dodeljena.

U krcatoj dvorani nekadašnjeg Doma sindikata a uz podršku medija, Božici su pripala ova priznanja u društvu sa glumcem Slobodanom Stefanovićem, Nemanjom Velikićem Pink TV, Ivanom Đorđević Grand TV, urednicima Radio Televizije Srbije ali i interpretatorkom Radio Beograd-a Jasnom Đokić, sestrama Gobović, Bobanom Stankovićem, Mirom Knežević i drugima.

Foto: Svetpoznatih.rs

„ Uvek sam se trudila da budem svoja, autentična, drugačija, jedinstvena. Moj roman „Sve je to ljubav“ doneo je veliku čitanost i interesovanje kod publike, a danas sam ekskluzivno podelila publici i laureatima primerke moje zbirke „Verujem u ljubav“ ali i romane. Veoma sam radosna jer sam nagrađena još jednom plaketom u domenu srpske književnosti. Nama koji se bavimo pisanjem, svako priznanje u vidu pomenutog veoma znači i predstavlja dodatni vetar u leđa da budemo inspirisaniji i revnosni. Ovih dana pripremam se za ovogodišnji Sajam knjiga u Beogradu, te koristim priliku da pozovem sve svoje poštovaoce mog slova, da se družimo i sumiramo utiske mojih književnih dela ali i predstavimo nove ljubavno – duhovno, filozofske pesme“ izjavila je vidno raspoložena Božica nakon davanja izjave na konferenciji za novinare.

Kulturno umetnički program vodila je Gordana Stijačić dugogodišnja novinarka i voditeljka Radio Televizije Srbije.

Božica Velousis prilikom obraćanja publici, izjavila da je srećna jer joj je priznanje uručila koleginica sa Javnog servisa Srbije.

Izvor Svetpoznatih.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.