Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Književnici dodeljene specijalne nagrade za očuvanje književnosti i kulture Srbije!

U svečanoj dvorani opštine Stari Grad u Beogradu održan je međunarodni Festival poezije

0 262

U krcatoj svečanoj dvorani opštine Stari Grad u Beogradu, juče je održan je međunarodni Festival poezije Mesopotamija pod sloganom ’’ Mesopotamija poznata kolevka civilizacije’’ 2019.!

Književnica Božica Velousis koja je popularnost stekla romanom  – bestselerom ’’Sve je to ljubav’’ i te kako ima povod za slavlje!

Dugotrajni aplauz za književnicu! „Pesma godine“ nagrađena specijalnim priznanjem i plaketom!

Naime, na ovom festivalu u okviru kojeg je učestvovalo više od 200 književnika i pesnika, književnica je pokupila vredna priznanja i plakete kojima je još potvrdila da je njena misija ka očuvanju svetske književnosti izrazito uspešna. 

Prvo je usledila glavna nagrada  i diploma Mesopotamija 2019. za osvojeno treće mesto na istoimenom festivalu i to odlukom eminetnog Sabaha Al Zubeidi-ja. Potom, specijalna zahvalnica Udruženja romskih književnika za unapređenje i negovanje pesničkog stvaralaštva! Zatim još jedna zahvalnica književnog kluba ’’Dušan Matić’’ iz Ćuprije za doprinos u ostvarivanju ciljeva na polju književnog stvaralaštva.

Kuriozitet dodele priznanja je i zlatna plaketa Beogradskog Centra za kulturu i književnost za očuvanje i unapređenje svetske književnosti!

’’Moje srce je puno! Uvek sam se trudila konsekventno i nenamteljivo da ostavim značajan trag u srpskoj, svetskoj književnosti. U meni su prisutne emocije zbog svih ovih priznanja koja su mi dodeljenja! Svesrdno zahvaljujem direktoru svečane manifestacije ’’Mesopotamija’’ Sabahu Al Zubeidi na uručenoj počasnoj nagradi za osvojeno treće mesto u okviru svetske poezije! Takođe zahvaljujem  Borislavu Blagojeviću direktoru i osnivaču kluba ’’Dušan Matić’’ iz Ćuprije na uručenoj zahvalnici! Dodala bih da sam veoma počastvovana ’’ Zlatnom plaketom’’  Beogradskog Centra za kulturu i književnost koju mi uručila direktorka Lidija Malović! Beskrajna zahvalnost uredniku Zlatomiru Jovanoviću na neizmernoj podršci i podstreku!“ izjavila je vidno ushićena i ponosna književnica Velousis dodajući da predstoje susreti na mnogim predstojećim jesenjim dešavanjima u Beogradu i regionu. 

 

Izvor Svetpoznatih.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.