Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Poznata voditeljka progovorila o izazovima svoje profesije i suprugu! (FOTO)

Otvorila dušu

0 174

Oni koji privatno poznaju Roksandu Babić kažu da je profesionalna, fino vaspitana i nenametljiva osoba.

Ova TV ličnost radi kao prezenter Jutarnjih vesti, ali i kao reporter na Prvoj. Takođe već tri sezone vodi i agroemisiju “Plodovi dobre zemlje”.

Govoreći o novinarstvu Babić je istakla da dobar voditelj mora da ima novinarskog iskustva, kao i da se opšta kultura podrazumeva.
– Dobar prezenter i uopšte dobar voditelj mora da ima novinarskog iskustva, treba da zna odakle kreće informacija, kako se oblikuje u vest, kako se nalaze adekvatni sagovornici, na koji način se formulišu pitanja i vodi razgovor i na kraju kako se pravi prilog za neku emisiju. Tek kad se pređe ceo put, onda može suvereno da se vlada i prostorom u studiju. Široko opšte obrazovanje i dobra informisanost se podrazumevaju. Novinar mora mnogo da čita kako bi imao dobar temelj. Onda će mu biti lakše da obradi temu koju radi. Poljoprivreda je na primer pre tri godine zaista bila moja slaba tačka, ali uz dosta truda i upornosti, sve se nauči.
Odgovarajući na pitanje da li bi volela da radi emisiju iz medicine i koliko bi joj suprug Srđan u tome pomagao voditeljka je navela da je tokom dosadašnjeg rada stekla dobru osnovu da razume medicinsku tematiku.

 

– Medicinske teme me veoma zanimaju i svaki put kad imam prilike, volim da ih radim. Mislim da sam stekla dobru osnovu da mogu da razumem problematiku. Srđana pitam za savet svaki put kad imam intervju sa nekim od lekara, razjasni mi terminologiju i procese u organizmu. Te teme su svakodnevica u našoj kući, brojni članovi porodice i društva su lekari, pa sam s vremenom ušla u temu, zaključila je Roksanda.

Izvor Bliconline

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.