Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Poslednji intervju Miše Janketića: Žalim samo što nemam još jedan život! (FOTO)

Na život je gledao skromno, a tako je gledao i na svoja glumačka dostignuća, zbog kojih bi se mnogi hvalili

0 520

Jedan od poslednjih bardova srpske glumačke scene Mihailo Miša Janketić u poslednjem intervjjuu za „Blic“ otvorio je dušu i progovorio o teškom detinjstvu.

Slavnom glumcu početak života obeležila je velika porodična tragedija. U Drugom svetskom ratu ostao je bez porodice, a utehu i novu radost života pronašao je kasnije u svojim potomcima, ali i u glumačkom pozivu.

„Kad čovek počne život u tragediji, onda u mladosti stekne užasni strah. Teško se s tim živi i pozorište je bilo idealno mesto da oporavim duhovnost, da se rasteretim i da se, hajde da malo budemo i patetični, na neki način sakrijem od surovosti života. Tako da sam ja u pozorištu pronašao životni put, ostvarujući svoje uloge i uporedo ostvarujuću svoju porodicu. Zapravo, sa svoje četvoro dece sam uspeo da povratim moju mrtvu familiju. Čak sam im davao i ta imena, jer sam smatrao da su moja deca bila dug prema nestaloj mojoj porodici. I povratio sam je, tako da su moja deca sada i unuci – priznao je Miša Janketić.

IN MEMORIAM! MIHAILO MIŠA JANKETIĆ – ČIKA MIŠA, glumac kojeg su ljudi doživljavali kao deo porodice! (VIDEO)

Na život je gledao skromno, a tako je gledao i na svoja glumačka dostignuća, zbog kojih bi se mnogi hvalili.

– Ja sam od života dobio mnogo više nego što sam se nadao, a nešto manje nego što sam mogao. Kasno sam stao na noge. Morao sam da krećem ne od nule nego iz dubokog minusa, tako da je moj skor pozitivan – rekao je glumački velikan.

Govoreći za čim žali Janketić je rekao između ostalog:

-Ostala mi je žalost što nemam još jedan život da ga provedem na zemlji i od zemlje. Priroda je moj ambijent, ona mi bogati dušu, tek na zemlji sam svoj na svome. Rasprodao sam sve onih teških devedesetih godina, imao sam alate.

View this post on Instagram

Umro je naš velikan Miša Janketić. Miša Janketić je bio glumčina, mislilac i šmeker – to svi znaju, ali ovo o njemu malo ko zna. "De­vet me­se­ci sam zbog Vrap­če­ta tre­ni­rao boks, sva­kog da­na, plus pr­o­be. Ne­de­lju dana pred pre­mi­je­ru „Ti­ka­va” ži­veo sam u svo­joj gar­de­ro­bi u JDP-u, gde su mi do­no­si­li i hra­nu jer ni­sam iz­la­zio iz po­zo­ri­šta", rekao je glumac.  Iza sebe je ostavio bezbroj uloga i četvoro dece. Do poslednjeg dana voleo je selo – i nije se stideo da kaže da najviše žali što više nije živeo uz zemlju i od zemlje. U poslednjim danima rekao je da se njegovi reflektori i njegov život gasi. Svetlo koje je ostavio iza sebe živi večno, to nije rekao. Ali istinski veliki to nikada o sebi i ne govore. . . . . . . . . . . . #misajanketic #srbija #ig_serbia #glumac #citati #mudremisli #boks

A post shared by Blicsport (@blicsport) on

Izvor Blic

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.