Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Dodeljene balkanske nagrade: Boban Stanković, Suzana Mančić i grupa Luna podigli Beograđane na noge! (FOTO)

Prestižno priznanje dodeljeno je odlukom žirija koji su sačinjavali predstavnici televizijskih i radijskih redakcija, priznati producenti i menadžeri, predstavnici diskografskih kuća na Balkanu, urednici štampanih medija i internet portala.

0 197
Boban Stanković, dugogodišnji, renomirani virtuoz na harmonici, dobitnik prestižnih priznanja i nagrada u domenu očuvanja kulture Srbije i narodne muzike, sinoć je u večernjim satima u krcatoj dvorani Centra Sava , nagrađen još jednim zvaničnim priznanjem ,, Balkanska muzička nagrada – Balkan Music Award“ za postizanje uspeha i negovanje narodne muzike Srbije i Balkana.
Prestižno priznanje dodeljeno je odlukom žirija koji su sačinjavali predstavnici televizijskih i radijskih redakcija, priznati producenti i menadžeri, predstavnici diskografskih kuća na Balkanu, urednici štampanih medija i internet portala.
 Stanković je posvetio život tradicionalnoj muzici i borbi za njeno očuvanje. Nakon što je podigao beogradski Sava centar na noge, vidno raspoložen i ponosan izjavio je za Svetpoznatih.rs:

„Moje srce je puno! Došao sam sa turneje, a onda iz Vrnjačke Banje u Sava centar kako bih preuzeo ovo značajno priznanje u mojoj umetničkoj karijeri. Nisam se nadao ovom divnom događaju, a kako kažu, najlepši trenuci se dešavaju onda kada se najmanje nadate. Odlukom velikog žirija, dobio sam „Balkansku muzičku nagradu“ koja najavljuje reizdanje i snimanje novih melodija. U toku su dogovori sa jednom nacionalnom velikom medijskom kućom, tako da verujem da će mnoge melodije bazirane na tradicionalnoj muzici, ugledati svetlost dana. Put do uspeha nije bio lak, ali posao kojim se bavim nosi slobodu kretanja, umetničkog stvaranja i mnogo ljubavi. Kada se sve lepo upakuje, nastaje pesma koja se pamti i ostaje u narodu. Za sva vremena!“ , zaključio je Stanković.
Ovim prestižnim priznanjem, mogu se pohvaliti i : Suzana Mančić voditeljka i pevačica, Snežana Savić koja se pesmom ,,Topolska“ predstavila publici; glumica i vokalna solistkinja, Kiki Lesendrić i orkestar, Sandra Rešić pevačica, Dušan Svilar pevač, sestre Gobović, etno-umetnice, Ankica Utornik Orčić novinarka i humanitarka, Mira Knežević Eka srpska dizajnerka i drugi.
Foto: Svetpoznatih.rs

Izvor Svetpoznatih.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.