Svet poznatih
Poznati sa poznatima

ČEKA JE ZATVOR? Danas podneta KRIVIČNA PRIJAVA protiv Aleksandre Subotić

Da li će biti osuđena?

0 2.435

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) podneo je krivičnu prijavu protiv Aleksandre Subotić, koja je u rijaliti emisiji Parovi „Hepi“ televizije, gazila srpsku zastavu i time vređala gledaoce i sve građane Srbije.

„Gaženje srpske zastave pred milionskim auditorijumom, za koju je pre jednog veka izginulo više od milion Srba u Velikom ratu i koja je sačuvana od gaženja austrougarskih i nemačkih vojnika, predstavlja uvredu za svakog građanina ove zemlje i svakog Srbina. Srpska zastava zauzima istaknuto mesto u našoj istoriji i nacionalnom identitetu. Njano korišćenje za erotske scene i sramni ples, a naročito gažnjenje po njoj je nedopustivo, kažnjivo po zakonu i i zbog toga očekujemo brzu reakciju nadležnih organa“, poručili su iz POКS.

U članu 33 Zakona o izgledu i upotrebi grba, zastave i himne stoji: „Zastava Republike Srbije ne sme biti izložena tako da dodiruje tle, niti kao podloga, podmetač, prostirka, zavesa ili draperija. Zastavom se ne mogu prekrivati vozila ili drugi predmeti, niti se mogu ukrašavati konferencijski stolovi ili govornice, osim u formi stone zastavice“

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.