Svet poznatih
Poznati sa poznatima

RADE ŠERBEDŽIJA ponovo u Beogradu, a KONCERT posvećuje OVOJ ŽENI! (VIDEO)

On je otpevao čuveni hit Džonija Štulića

1 1.447

Sve pesme koje budem izveo na koncertu u Beogradu, biće posvećene Mileni Dravić, rekao je proslavljeni glumac sa holivudskom slavom Rade Šerbedžija najavljujući svoj nastup 26. decembra u Kombank dvorani.

Šerbedžija godinama unazad tradicionalno pre novogodišnjih praznika održava koncerte u Srbiji.

Ovoga puta, zajedno sa svojim bendom „Zapadni kolodvor“ osim u Beogradu, nastupiće i 27. oktobra u Nišu, a dan kasnije i u Čačku.

Specijalni gost na koncertima biće hrvatski pevač i gitarista Damir Urban.Ljubimac beogradske publike je na početku kazao da je veoma počastvovan što se vraća u nekadašnji Dom Sindikata.

„Danas se taj prostor zove Kombank dvorana i radujem se što ću se naći u divnoj koncertnoj dvorani koju Beograd i Beograđani zaslužuju. Volim u praznične dane da podelim malo sentimanta sa ljudima dobre volje koji su svakako na ovom svetu u većini“ kazao je Šerbedžija.

Mini koncertna turneja slavnog glumca kroz Srbiju nosi naslov „Meni se dušo od tebe ne rastaje“ po čuvenim stihovima pesme Branimira Džonija Štulića nekadašnjeg frontmena zagrebačke grupe „Azra“

Šerbedžija kaže da je bio dobar prijatelj sa Štulićem i da je naslov koncerta upravo deo čežnje za danima kada su se družili.

„Znao je u ponoć da me pozove u šetnju po Zagrebu. Sa njim se najlepše ćutalo u tim šetnjama po Zagrebu. Imali smo čudno prijateljstvo. Pitao sam ga da mi napravi pesmu za predstavu ‘Hrvatski slavuj’ koju sam režirao 1989. godine u Zagrebu. Džoni je napravio pesmu Meni se dušo od tebe ne rastaje’ za samo otvaranje te predstave na sceni. Eto, sada mu naslovom ovih koncerata šaljem poruku, kao starom prijatelju“, kazao je Šerbedžija.

A, evo kako Rade peva čuveni hit Štilića i Azre:

Cenjeni umetnik otkriva da je Krležin šešir koji mu je slavni pisac poklonio na sigurnom mestu kod jednog od njegovih prijatelja.

„Ponekad odem do tog prijatelja, uzmem šešir prošetam ga kao što sam obećao Krleži. Pitao me je Krleža ‘Mali šta bi da ti ostavim kada umerem… imam, slike, novac, autorska prava…’ Kazao sam mu da mi ostavi Borsalino šešir i stvarno upravo je to pisalo pod stavkom 5 u njegovom testamentu“, kazao je Šerbedžija.

O svojim navikama vezanim za boravak u Beogradu Šerbedžija priča sa velikim osmehom…

„Igram tenis ovde po ceo dan sa prijateljima. Nemam potrebu da se pojavljujem po pozorišnim bifeima… Družim se sa sportistima i običnim svetom. Volim ljude sa kojima mogu da budem ono što želim i to je tako. Volim život“, kazao je Šerbežija.Na pitanje novinara šta je zapravo Rade Šerbedžija: pisac, glumac, pevač, on je šeretski odgovorio da njegova žena Lenka najbolje to ume da definiše.

„Kaže Lenka, koja je najduhovitija osoba posle Dragana Nikolića, da sam tako dobar glumac da mogu da odglumim da znam da pevam. Nije to daleko od istine. Učim svoju decu i studente da ne shvataju glumu kao ozbiljnu profesiju… Učim ih da razmišljaju šire i upijaju život. Ljudi vole osobenosti kod drugih ljudi… Nešto što ih čini posebnim… To je važno za glumce… da budu posebni ljudi“, kazao je Šerbedžija.

Izvor Infobrif.rs
  1. Zlakušanac je rekao

    Imao sam čast i zadovoljstvo da ovu glumačku legendu gledam u pozorištu.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.