Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Nenadu Jezdiću uručena nagrada „Miloš Žutić“!

Velika čast

0 157

Nagrada „Miloš Žutić“ Udruženja dramskih umetnika Srbije (UDUS) za 2018. godinu svečano je uručena Nenadu Jezdiću večeras posle izvođenja predstave „Kralj Betajnove“ na sceni „Ljuba Tadić“ Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Nagradu mu je uručila Ognjanka Ognjanović Žutić, supruga velikana srpskog glumišta Miloša Žutića.

Jezdić se zahvalio žiriju, direktorki pozorišta, reditelju i ansamblu.

„Obradovali ste mene i moju porodicu, ova nagrada mi je izuzetno dragocena i ona me osnažuje, raduje i krepi u mnogostrukosti poslova koje radim. Ona je putokaz da bazični posao obavljam kako valja. Za mene ona predstavlja samo predah u maratonu, mesto gde ću da zastanem i osvežim se na svom delovanju na pozorišnim scenama“, rekao je Jezdić.

Jezdić je 24. laureat nagrade „Miloš Žutić“ koju UDUS dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje na domaćim profesionalnim scenama, premijerno izvedenim u protekloj pozorišnoj sezoni.

Jezdić je nagrađen za ulogu Jožefa Kantora u predstavi „Kralj Betajnove“ Ivana Cankara, u režiji Milana Neškovića, u produkciji JDP.

U konkurenciji je bilo 16 glumaca sa glumačkim ostvarenjima izvedenim u periodu od 1. jula 2017. do 30. juna 2018. godine.

Žiri je većinom glasova odlučio o dobitniku sredinom juna, a radio je u sastavu: Dragana Đukić, Branislav Zeremski, Nataša Marković, Irfan Mensur i Nebojša Milovanović (predsednik).

Nagrada se sastoji od plakete sa likom Miloša Žutića – rad akademskog vajara Zvonka Novakovića, unikatne diplome na pergamentu – rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića i novčanog iznosa.

Izvor svetpoznatih.rs/tanjug

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.