Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Dugotrajni aplauz za književnicu! „Pesma godine“ nagrađena specijalnim priznanjem i plaketom!

Počastvovana priznanjem...

0 384
Književnica Božica Velousis, inače članica Udruženja književnika Srbije, prepoznatljiva po svom bestseleru „Sve je to ljubav“, rado viđena gošća na nacionalnim i gradskim, kulturnim dešavanjima,  dobila je specijalno priznanje za negovanje kulture i poezije! 

Velousis je odlukom književnog kluba “ Dušan Matić “ iz Ćuprije počastvovana priznanjem i plaketom “ Poetska pozornica plus“ i specijalnom poveljom u vidu zahvalnice i počasne kategorije “ Pesma godine“ povodom gostovanja na istoimenoj manifestaciji.

Nakon pročitane pesme iz objavljene zbirke pesama,  književnica je nagrađena dugotrajnim i gromoglasnim aplauzom.

“ Manifestacija postoji već dve decenije i podržana je od strane Ministarstva kulture i informisanja kao i od Udruženja književnika Srbije, najstarije i najveće književničke organizacije u Srbij. Ponosna sam i srećna, jer moja autorska dela satkana emocijama dolaze do srca čitalaca širom Evrope, kao i na to jer značajni umetnici, predstavnici kulturnih institucija i predstavnici medija zbirku pesama ocenjuju visokom ocenom“ istakla je književnica i dodala da ostavljajući trag stvaranjem novih književnih dela, nastoji da sačuva kulturno nematerijalno blago Srbije.

Književnica Velousis istakla je za portal Svetpoznatih.rs da predstoje manifestacije od kulturnog značaja kojima se naročito raduje, kao i novi materijal za koji veruje da će biti objavljen na ovogodišnjem Sajmu knjiga u Beogradu.

Izvor Svetpoznatih.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.