Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Elementi Afrike u Srbiji! Otvorena izložba „Provokativna lica“ na NišVille teatarskom festivalu! (FOTO)

Filip Cvetković, autor ove jedinstvene izložbe uputio jasnu poruku prisutnima

0 145
U Oficirskom domu u Nišu, u okviru trećeg NišVille Jazz teatarskog festivala “ Tvrđava pobune i provokacija“ , umetnik Filip Cvetković, inače pozorišni radnik i ekonomista, svečanim otvaranjem izložbe maski “ Provokativna lica“ uputio je pouku prisutnima koja ukazuje na borbu u životu koja je neprestana.
Ovu nesvakidašnju izložbu u domenu pozorišnih predstava, inspirisanu elementima Afrike, indonežanske kulture svečano je otvorila emotivnim govorom  glumica Bratislava Milić koja je tim povodom čestitala organizatorima festivala na reprezentativnom umetničkom programu i Filipu Cvetkoviću na kurioznoj i jedinstvenoj izložbi.
Glumica je bila nagrađena dugotrajnim aplauzom, potom je Filip Cvetković poželeo dobrodošlicu posetiocima.
Foto: Svetpoznatih.rs
„Moje srce je puno! Održavanje izložbe u rodnom gradu za mene predstavlja satisfakciju, ispunjenje, obećanje. Ponosan sam što sam u okviru NišVill-a predstavio maske iz Narodnog pozorišta u Nišu, svoj rad i autentičnost. Kada se bavite određenom vrstom umetnosti, važno je da budete svoji, sušti i verodostojni. Druženje sa posetiocima mi je stvorilo realnu, pozitivnu sliku o mom stvaralaštvu a uskoro predstoji i izložba u Beogradu. Postojeći radovi će biti izloženi u Oficirskom domu do poslednjeg dana festivala. Ovim festivalom, potrudili smo se da kroz specifičan umetnički izraz predstavimo društva iz mnogih država kao i provokaciju iz njihovih sredina, aludirajući na pozitivne i negativne strane savremenog doba. “ izjavio je Filip za portal Svetpoznatih.rs
Novina je da Nišville ove godine potpisuje i dve koprodukcije koje će premijerno biti prikazane publici. Filmski deo „Nišvila“ je u toku, a od četvrtka dolaze najpoznatiji džezeri iz zemlje i sveta u Niš i na nišku tvrđavu.
Izvor Svetpoznatih.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.