Svet poznatih
Poznati sa poznatima

ONI NISU PRESTALI DA SE VOLE: Najveće LJUBAVI stare JUGOSLAVIJE koje i dan danas TRAJU (FOTO)

0 1.439

Karlo Metikoš i Josipa Lisac
Karlo i Josipa su jedan od najlegendarnijih ljubavnih parova čija priča traje iako Karlo nije živ. Upoznali su se davne 1971.godine. On je bio popularan van granica SFRJ pod imenom Met Kolins, a ona je tek počela da gradi svoju karijeru. Album „Dnevnik jedne ljubav“ je posvećen njihovom odnosu i ljubavi.

„Nikada nismo razgovarali onako monstruozno kako ja danas čujem ljude da razgovaraju. Nikada nismo jedno drugome opsovali ili zalupili vratima.Što smo si imali za reći, rekli bismo si odmah, nismo ostavljali za kasnije. Sve smo riješavali razgovorom. Kad bi netko od nas bio indisponiran ili pod stresom, drugi bi ga dizao, tako smo se izmjenjivali i funkcionirali“, rekla je Josipa Lisac.

Karlo Metikoš I Josipa Lisac su bili 20 godina zajedno sve do njegove iznenadne smrti 1991.godine. Ona ni dan danas ne misli na druge muškarce, a svaki minut i svaki koncert posvećuje njemu.

Milena Dravić i Dragan Nikolić
Milena i Dragan su se upoznali 1969.godine na snimanju filma „Horoskop“. Ljubav je bila jaka i trajala je skoro 40 godina, sve do Draganove smrti 2016. godine.
U pauzi na snimanju filma „Kako su se volele dve budale“ Dragan i Milena su odlučili da se venčaju.
„Zamolili smo reditelja da nas pusti na pauzu. Poveli smo Seku Sablić koja nam je bila kuma i otišli u opštinu Vačar da se venčamo. Nakon venčanja smo se vratili na snimanje i nastavili da radimo“, ispričala je Milena za jednu televizijsku emisiju.

Silvana i Radmilo Armenulić
Zilha Barjaktarević je imala samo 16 godina kada je počela da peva po sarajevskim kafanama pod umetničkim imenom Silvana. U jednoj tih kafana  upoznala je Radmila Armenulića, a 1961. se sa njim i venčala. Njihova ljubnavna priča je doživela nagli kraj pogibijom Silvane Armenulić u saobraćajnoj nesreći 1976.godine. Bez obzira što je od njene smrti prošlo 40 godina, Radmilo je skoro izjavio da odlazi na njen grob i da često sluša njene pesme.

#radmiloarmenulic #silvanaarmenulic #1971 #1970s

A post shared by SILVANA ARMENULIC (@silvana.armenulic) on

Arsen Dedić i Gabi Novak
Otakako su se prvi put sreli ispred televizijskog studija u Zagrebu njihov život se menja iz korena. U tom momentu oboje su bili u braku (Arsen sa Vesnom Matos, a Gabi sa Stipicom Kalogjerom) i veza nije odmah bila započeta. Neko vreme su održavali poslovan odnos. Venčali su se 1973.godine, a pre toga su dobili sina Matiju. Brak ovo dvoje fenomenalnih muzičar aje trajao sve do Arsenove smrti 2015.godine. Najbolji opis njihovog odnosa dao je sam Arsen :
„Najsretnije i najstabilnije, ono što najviše čuvam, jest život s Gabi. Mi smo već jedno. Bio sam nedavno u vrtiću i pitao jednu curicu kako se zovem. Rekla mi je: ‘Znam vas jako dobro, vi ste Arsen Dedić i Gabi Novak'“.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.