Svet poznatih
Poznati sa poznatima

BAJAGA: Ovo je kao Treći svetski rat, nigde skloništa nema (VIDEO)

52

Ovo što nas je zadesilo je kao Treći svetski rat ili Prvi biološki rat. Vodi se borba protiv nevidljivog protivnika na celoj planeti. Nigde skloništa nema, kaže za Nova.rs Momčilo Bajagić Bajaga čije je sklonište bilo i ostalo muzika kojoj se i tokom pandemije koronavirusa potpuno posvetio i kao rezultat toga je, između ostalog, novi album “Ovaj svet se menja”.

BAJAGA NA KONCERTU U ARENI! Beograde, ti si razlog što sam srećan! (FOTO+VIDEO)

Reč je o kompilaciji pesama koje je radio za druge izvođače, filmove, serije, pozorište u novim aranžmanima a neke od njih nisu bile objavljene na nosaču zvuka.

– To je bila stara ideja našeg menadžera Ganeta Pecikoze i zbog obaveza smo stalno odlagali da to uradimo. Nakon koncerta u Osijeku koji smo održali 7. marta, korona se već zahuktala. Po povratku u Beograd na granici su počeli već da mere putnicima temperaturu, mada nismo slutili do kojih razmera će sve da ide. Morali smo, kao i svi da otkažemo sve zakazane nastupe, jedno dvadesetak koncerata, tako da smo rešili da snimimo novi album da ne bismo poludeli – objašnjava Bajaga kako je sa Instruktorima konstruktivno i terapeutski rešio da premoste ovaj period.

Album su zaokružili hitovi koje je pisao za Zdravka Čolića – “Tvoje oči” i “Moja draga” a posebno mu znači što je uvrštena prva pesma koju je kompletno uradio za “Riblju čorbu” kada je bio član benda.

– To je “Ja sam se ložio na tebe”, za koju sam uradio i muziku i tekst, s tim što ju je Bora pevao i svirao usnu harmoniku. Sada sam je ja otpevao a umesto usne harmonike je trombon koji je svirao Vukašin Marković iz grupe “Ajri Ef-Em” – smeje se Bajaga za koga je je razgovor o albumu i drugim projektima sada prioritet.

Ostatak intervjua pročitajte OVDE

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.