Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Elton Džon otkrio nepoznate detalje iz života Lejdi Di: Britanska najvoljenija princeza umalo završila sa holivudskim starom! (FOTO+VIDEO)

Elton Džon brojne je skandalozne trenutke iz života pretočio na papir. Za nekoliko dana objaviće tu svoju autobiografiju

0 187

Nakon razvoda od princa Čarlsa, Dajana je umalo „završila“ sa Ričardom Girom!

Glumac je tada bio raskinuo vezu sa Sindi Kraford, koja je i te kako mamila pažnju javnosti, a čim je upoznao princezu, prema rečima Eltona Džona, momentalno su „kliknuli“.

View this post on Instagram

Richard Gere è spiritoso: una volta gli ho chiesto quante diottrie gli mancassero, mi disse che ero troppo sfacciata e che quella era una domanda davvero troppo personale. Io mi spaventai, l'intervista sembrava compromessa ma era uno scherzo in cui lui faceva l'imitazione di una superstar offesa. Alla fine, ridevamo confrontando i nostri occhiali da neo-presbiti. Richard Gere e Cindy Crawford quando stavano insieme erano una cosa da perdere la testa e siccome erano una cosa da perdere la testa furono massacrati dai gossip (e non c'erano i social, fate un po' voi), accusati di avere un matrimonio finto, di lui si diceva che fosse gay e dedito a pratiche erotiche stravaganti, di lei che cercava la fama facile e chiassosa degli anni Novanta. Comprarono una pagina del New York Times per smentire i pettegolezzi. Anni dopo, io chiesi a lei perché l'avessero fatto, lei rispose "non ce la facevamo a vivere con tutto quel veleno addosso". Richard Gere è buddista e ci ha spiegato dove è il Tibet mentre eravamo distratti durante la lezione di geografia. Richard Gere ha interprato alcuni film eccellenti e altri davvero tremendi. Altri ancora non sono né l'una né l'altra cosa ma sono il cinema che conoscono tutti, anche quelli che non vanno al cinema. Richard Gere sa suonare il pianoforte e balla come pochi. Richard Gere è gentile e curioso. Un'altra volta gli chiesi se gli era mai capitato di trovarsi in qualche posto del mondo in cui la gente non lo riconoscesse e no, non gli era capitato e non se ne dispiaceva, niente finta modestia. Poi, però, ha prodotto un film-verità in cui, travestito da barbone, girava per le strade di New York chiedendo la carità, da un centro accoglienza all'altro. Ha dimostrato che anche lui poteva diventare invisibile, per una buona causa. Io non posso ascoltare le prime note di Call me di Blondie senza pensare a Richard Gere nella prima scena di American Gigolò. Richard Gere ha compiuto 70 anni e non pare vero che non abbia mai vinto un Oscar ma io credo che, a lui, davvero, degli Oscar non freghi proprio niente. #richardgere #happybirthday #70 #actor #star #movies #movielover

A post shared by paolajacobbi (@paolajacobbi) on

Međutim, kako je poznati muzičar opisao u svojoj knjizi, Gir nije bio jedini glumac koji je tada bacio oko na lepu princezu.

Elton Džon brojne je skandalozne trenutke iz života pretočio na papir. Za nekoliko dana objaviće tu svoju autobiografiju, a pojedini detalji već su uspeli da uzburkaju javnost. Na primer, iz ’81. neposredno pre nego što se Dajana udala za Čarlsa, Elton se našao na rođendanskoj proslavi kraljevske porodice u Engleskoj, a veče je opisao kao „najtiši disko parti na svetu“.

„Tad se pojavila kraljica, noseći svoju torbicu u ruci. Prišla je i pitala može li da nam se pridruži. Dakle, sad sam pokušavao da plešem što je tiše moguće s princezom En i s kraljicom, koja je još uvijek držala svoju torbicu dok je na toj, kako se čini, najtišoj disko zabavi na svetu muziku puštao Bil Halej. Potrudio sam se da napravim izraz lica koji bi sugerisao da je situacija u kojoj sam se našao sasvim normalno stanje stvari“, pisao je Elton.

Elton je u knjizi i druge članove kraljevske porodice pokušao da predstavi zanimljivima, pa je tako kraljicu okarakterisao kao urnebesno smešnu i jako zabavnu. On je rekao da je ona išamarala jednog od članova kraljevske porodice jer nije želeo da je posluša i povuče se u svoju sobu kako bi brinuo o sestri. Kada se to završilo, kako kaže, ona ga je spazila i namignula mu, a potom otišla. Nakon toga, Elton i princeza Dajana ostali su prijatleji dugi niz godina.

„Otkad je poznajem, bila je fenomenalno društvo, najbolji gost na svakoj večeri, neverovatno indiskretna, prava tračerica: mogli ste je pitati bilo šta, a ona bi vam rekla. Ja sam Dajani bio prijateljski naklonjen i oduševila me, ali to je bilo ništa u poređenju s uticajem koji je imala na muškarce koji nisu gej opredeljenja. Činilo se da su muškarci u njenoj prisutnosti potpuno izgubili razum: bili su potpuno očarani. Dok sam radio na ‘Kralju lavova’, Džefri Katsenberg šef Diznija, došao je u Englesku. Dejvid Furniš, danas moj suprug i ja, priredili smo večeru za njega i njegovu ženu, a pitao sam ih postoji li neko koga silno žele da upoznaju. Rekli su kao iz topa: princezu Dajanu.“

Na večeru je osim princeze Dajane, pozvao i pevača Džordža Majkla, scenaristu Ričarda Kurtista i njegovu suprugu Emu Fraud te glumce Ričarda Gira i Silvestera Stalonea.

„Razvila se neobična scena. Ričard Gir i Dajana su odmah kliknuli. U tom trenutku Dajana i Čarls su se već razišli, a Ričard je raskinuo vezu sa Sindi Kraford. Zajedno su sedeli ispred kamina, usredsređeni jedno na drugo u žustrom razgovoru.“

Ipak, kako je dalje objasnio, njihovo prijateljstvo nije se dopalo Staloneu koji se razbesneo. Kako piše u knjizi, večera je bila poslužena, a Gira i Stalonea nije bilo na vidiku.

„Zamolio sam Davida da ih pronađe. Vratio se s obojicom, ali prebledeo kao krpa, rekao mi je da su se umalo fizički obračunali. Ispostavilo se da je pronašao Stalonea i Ričarda u hodniku kako se gurkaju, bilo je očigledno da su se za Dajanu odlučili izboriti šakama. Uspeo je da smiri situaciju jer se pravio da ne zna šta se dešava.“

Nakon večere Dajana i Gir su nastavili razgovor ispred kamina, a Stalone je pukao i odlučio da ode kući.

Kako je Elton napisao, kada je Dajana poginula, svetski mediji pisali su o „Dajaninom efektu“ , misleći na činjenicu da je promenila stavove javnosti prema kraljevskoj porodici, HIV-u, bulimiji i mentalnom zdravlju.

„Svaki put kad bih čuo tu frazu, razmišljao sam o toj noći. Definitivno je postojao i drugi Dajanin efekat: onaj koji je mogao dovesti holivudske zvezde do ivice tuče zbog nje, kao da su zaljubljeni tinejdžeri.“

Godinama posle Dajana i Elton održavali su prijateljstvo, sve dok se nisu razišli u mišljenjima oko zbirke portreta velikih fotografa pod nazivom „Rock And Royalty“ koju je sastavio Đani Versaće. Prihod od zbirke bio je namenjen organizaciji za obolele od HIV-a, a princeza Dajana isprva je pristala da napiše predgovor. Kako je Elton napisao, pred sam kraj, Dajana se predomislila. On je napisao da smatra da su je na to naterali članovi kraljevske porodice koji nisu želeli da princeza piše predgovor za knjigu u kojoj se nalaze obnaženi muškarci.

„Rekla je da nije imala pojma o sadržaju zbirke, što jednostavno nije istina: Đani joj je sve pokazao i rekla je da je oduševljena. Napisao sam joj pismo i rekao joj koliko je novca organizacija izgubila zbog nje, podsetivši je da je videla zbirku pre nego je pristala. Pismo koje sam dobio nazad bilo je vrlo formalno i oštro: ‘Poštovani gospodine Džon…’. Bio sam besan na nju, ali i zabrinut“, iskren je bio Elton.

Ona i Elton nisu razgovorali sve do Đanijevog ubistva. Tada su se sreli na njegovoj sahrani, a kako Elton piše, prišla je, pitala ga kako je i da li je razgovarao sa Donatelom, Đanijevom sestrom. Kako je Elton napisao, zajedno su otišli da se poslednji put pozdrave sa Đanijem, a kada su krenuli, paparaci su poludeli za Dajanom. Tada je nastala njihova famozna fotografija na kojoj se činilo da Dajana teši Eltona. Istina je, kaže pevač, potpuno drugačija.

„Moj suprug David joj je ponudio žvake, a ona se nagla preko mene kako bi ih uzeča iz njegovog džepa“, otkrio je on.

„Jedne nedelje ujutru, pred kraj avgusta, mene i Davida je probudio zvuk faks mašine. David je ustao i doneo papir na kome je bila ručno pisana poruka od našeg prijatelja iz Londona. Napisao je: ‘Jako mi je žao zbog tragičnih vesti koje čujem od jutros’. Mi tada nismo znali o čemu se radi. Brzo sam upalio TV i video Dajanu na svim vestima. Poginula je“, pisao je Elton.

Danima nakon, dobio je drugi poziv i upitan je da li želi da izmeni stihove svoje pesme „Candle in the wind“ , kako bi pesma bila puštena na Dajaninoj sahrani.

Kako kaže, imao je osećaj da je to „najveći nastup u njegovom životu“, jer ta četiri minuta koliko traje pesma, koja započinje stihovima „Zbogom, ružo Engleske, zauvek rasti u našim srcima“, bilo je u centru pažnje celog sveta.

Izvor Kurir.rs /Svetpoznatih

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.