Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Saturn trenutno muče mnoge, evo šta donosi kada vam napadne bitnu planetu horoskopa!

0 181

Sigurno je da je osoba pod nekim udarima Saturna, bilo da je  to povratak Saturna na natalnu poziciju, kvadrat, konjukcija ili opozicija prema natalnoj planeti.
Trenutno, Saturn je u Jarcu i pod jakim udarima su svi koji imaju natalno planete u Jarcu, Ovnu, Raku i Vagi.

Kada Saturn snažno (konjukcija, kvadrat ili opozicija) aspektuje Sunce tada želi da probudi energiju odgovornosti, ambicije i razrešenje sukoba sa jednim od roditelja. Često pod ovim aspektima osobe menjaju svoj život, a priča počinje jakim padovima životne energije (pad imuniteta, povlačenje u sebe i distanciranje od bliskih osoba)

Ovo će biti dva najkritičnija dana u julu, svi horoskopski znakovi neka se pripaze!

Aspekt Saturna prema Mesecu je jedan od najtežih. Saturn dira dušu, najtanija osećanja, budi ono što Mesec ume da sakrije (strahove, destruktivno ponašanje itd.) i tera Mesec prvo pati i muči se, da bi došao do onoga što mu je namenjeno (zavisi od znaka i pozicije u natalu).

Kada Saturn aspektuje Merkur, tada osoba želi da se solobodi „nemetnutog“ mišljenja. Obično tada, osoba kreće u razrešenje svojih kompleksa. Merkur vlada razmišljanjem, a Saturn to blokira iz razloga da bi se energija prebacila na emocije. Pod ovim aspektom najčešće su radikalni zaokreti u razmišljanju, komunikaciji i ponašanju.

Saturnov „napad“ na Veneru može doneti nekoliko scenarija. Raskidi, razvodi kao i potreba da se razmotri pitanje „šta i koga volim?“. Problemi sa samopoudzdanjem (specijalno izgledom) su česti za ovaj tranzit. U ovom slučaju Saturn tera na sagledavanje teme ljubavi, prema sebi i prema drugima. Takođe, tokom trajanja aspekta Saturn dovodi osobe koje su nestabilne i emotivno nedostupne (zauzete ili one koje imaju problem sa vezivanjem).

Mars dosta brzo „oseti“ Saturnovo prisustvo pa počne da „ludi“. To je period kada se osoba besumučno bori protiv autoriteta i kada želi da se oslobodi nečega ili nekoga  što je zapravo samo deo unutrašnjeg problema i nema veze sa drugima.
Aspekt Saturna i Marsa dovodi do kreni/stani stanja pa se to lako odražava na mnoge sfere, jer je Mars ona pokretačka energija u svima nama.

Tokom trajanja aspekta mogući su problemi u seksu, nagli celibati, besni ispadi i nekontrolisane misli. Poenta ovog tranzita je da se buntovnička, nepotreban i rasuta, energija usmeri i dovede u red. Saturn uvek želi da ukroti Marsa.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.