Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Neverovatne ali istinite činjenice o najvećim zvezdama Holivuda (FOTO)

50

Život holivudskih filmskih zvezda većini ljudi deluje glamurozno. Međutim, on često biva toliko čudan i bizaran, da više izgleda kao nemoguća priča iz filma nego realnost.

Zato se malo vraćamo u prošlost, tačnije u stari dobri Holivud, kako bismo otkrili neke neverovatne, ali istinite činjenice o poznatim glumcima tog vremena.

Džejms Din je bio protiv brze vožnje

Samo jedan mesec pre nego što je talentovani mladi glumac poginuo u saobraćajnoj nesreći, snimio je reklamu. Ali ne bilo kakvu reklamu, već upravo onu koja apeluje na mlade da se paze u saobraćaju, drže se propisa, i sporije voze. Ironično, zar ne?

Odri Hepbern je jela lale

Možda vam na trenutak ovo zazvuči lepuškasto, ali razlog je zapravo dramatičan. Naime, kako bi preživela gladovanje tokom nemačke invazije na Holandiju za vreme Drugog svetskog rata, Odri je jela lukovice od lala i koprivu. U to vreme bila je visoka 1.67 m, a teška samo 40 kg. Pored toga, obolela je i od žutice, pa je jedva ostala živa. Kasnije je patila od anemije, što je najverovatnije posledica ovog teškog perioda za vreme rata.

 

Dečko Lane Tarner brutalno je ubijen

Ali od strane njene ćerke! U to vreme Lana se zabavljala sa Džonijem Stompanatom, nasilnim telohraniteljem koji je radio za opasne gangstere. Jedne večeri, kada se Lanina četrnaestogodišnja ćerka Šeril Krejn vratila kući, čula je svađu iz susedne sobe. Videla je kako se njena mama raspravlja sa Džonijem, pa je otrčala po nož. On je navodno sam naleteo na taj nož koji ga je i usmrtio, a Šeril je kasnije oslobođena svih optužbi. I danas mnogi smatraju kako je upravo Lana ubila svog ljubavnika, a ćerka preuzela krivicu jer se znalo da kao maloletna osoba neće biti poslata u zatvor.

Elizabet Tejlor spasla je život Montgomeriju Klifu

Nakon jezive saobraćajne nesreće u kojoj se Montgomeri Klif izuzetno povredio, u pomoć mu je pritrčala koleginica i prijateljica Elizabet Tejlor. Glava mu je toliko bila otekla da je postala široka kao i njegova ramena. Oči su mu bile crvene, tako da su plave zenice još više došle do izražaja, pa je Elizabet tvrdila da je izgledao kao vanzemaljac. Pošto je teško govorio, ona je shvatila da se guši od svojih prednjih polomljenih zuba, pa mu ih je izvadila iz dušnika. Hitna pomoć je stigla 45 minuta kasnije.

View this post on Instagram

"Life without earrings is empty!,” Elizabeth once proclaimed. ⁣ ⁣ The earrings in these images appeared in countless photos throughout her life, particularly around the time she received them from husband Mike Todd. They were some of the most glamorous jewels in her collection. ⁣⁣ ⁣⁣ “She really loved those earrings,” recalled acclaimed jewelry designer @lorraineschwartz, who forged a close friendship with Elizabeth after they met in 2001. “Almost every time we got together, it was a three-hour session of talking about jewelry. The story of receiving those earrings was one of her favorites,” she said.⁣⁣ ⁣⁣ As the tale goes, during a 1957 trip to Paris, Elizabeth spotted a pair of costume chandelier earrings in a shop window and went in to try them on. Despite the fact that they weren’t real jewels, Elizabeth longed for them. Her exact words were, “Mike! Oh God, oh Mike, couldn’t I please, please, please? I can’t go home without them.” Needless to say, he bought them for her. As she recounted, “I was smitten with them and wore them whenever I could.”⁣⁣ ⁣⁣ Then, one evening as the couple got ready to go out, Elizabeth put on the earrings, noticing that they felt different. In her autobiographical book, "My Love Affair with Jewelry," Elizabeth recalled telling Todd, “Mike, there’s something wrong with my earrings. They’re not quite the same.” At that moment, he revealed that he had her beloved costume jewels transformed into the real thing.⁣⁣ ⁣⁣ #ElizabethTaylor⁣⁣ #MikeTodd⁣⁣ #Jewelry⁣⁣ #Diamonds⁣⁣ #Earrings⁣⁣ #Glam

A post shared by Elizabeth Taylor (@elizabethtaylor) on

Greta Garbo je htela da upuca Hitlera

Da ironija bude veća, Greta Garbo je bila omiljena glumica Adolfa Hitlera. On ju je često pozivao da ga poseti u Nemačkoj, ali Greta to naravno nije učinila s obzirom da ga je prezirala. Izjavila je kako bi, da je ikada otišla da ga vidi, iz svoje tašnice izvadila pištolj i direktno ga upucala.

Marlon Brando je zanemeo pred jednom glumicom

Iako je bio veliki zavodnik, koji se naizgled nikoga nije bojao, postojala je jedna glumica koja ga je potpuno zasenila. U pitanju je Odri Hepbern. Brando i ona sedeli su jedno do drugog na svečanom ručku 1955. godine. Odri mu se predstavila, ali on nije progovorio ni jednu jedinu reč. Četrdeset godina kasnije, dok je ležala u bolnici, Odri je stiglo pismo od Branda. U njemu se glumac izvinio i objasnio kako je bio toliko opčinjen njom i pun strahopoštovanja da nije znao šta da kaže. A za sve to vreme Odri je bila ubeđena da je Marlon nije podnosio.

izvor: City magazine

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.