Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Odnos princa Čarlsa i Elizabete II uglavnom se opisuje jednom rečju komplikovan (FOTO)

47

Princ Filip i kraljica Elizabeta dobili su tokom svog sedamdesettrogodišnjeg braka sinove Čarlsa, Endrua i Edvarda i ćerku Anu, a njihovo najstarije dete i Elizabetin prestolonaslednik, prvi u redu za tron Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije.

Kako je nedavno pisao Express, princ Čarls i njegova majka imaju odnos koji bi se najbolje mogao opisati kao komplikovan. Više puta engleski mediji pisali su da se „šuška“ da bi kraljica mogla da „preskoči“ svog sina i preda presto unuku Vilijamu, što Bakingemska palata nikad nije potvrdila.

Navodno Čarls s Elizabetom blizak odnos — kao ni sa svojim ocem princem Filipom — i roditelji su ga u detinjstvu držali na blagoj distanci. Zato je princ uvek bio prisniji s kraljicom Meri, svojom bakom, čak toliko da u jednoj prilici, tvrdi ovaj portal, uopšte nije prepoznao rođenu majku.

Sudeći po dokumentarnom filmu „Njeno visočanstvo kraljica: Neverovatan život“, kada je Elizabeta stupila na tron, često je bila odsutna zbog svojih dužnosti prema Kraljevstvu. Jednom je šest meseci provela na turneji po 12 zemalja širom planete, a kada se vratila kući — Čarls je navodno nije znao ko je ona.

Izvor blizak princu prošle godine je za The Sun izjavio da Čarls često opisuje svoju majku kao „hladnu, distanciranu, nedostupnu“.

— Odnos između kraljice i princa Čarlsa uvek je bio komplikovan, čak i kao veza između majke i njenog najstarijeg sina, a kamoli kao složen odnos očekivanja i istorije između monarha i njegovog naslednika — zaključio je tada neimenovani izvor.

izvor: Glossy

 

 

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.