Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Legendarni Rolingstonsi hoće da tuže Trampa, ovo je poslednje upozorenje!

Bez dozvole koristi njihove pesme u svojoj političkoj kampanji

0 29

Slavni engleski rok bend Rolingstons, koji je oformljen davne 1962. godine, upozorio je predsednika SAD Donalda Trampa da će ga tužiti ukoliko nastavi da koristi njihove pesme u svojoj političkoj kampanji.

U izjavi pravnog tima ovog benda piše da oni sarađuju sa “BMI” organizacijom, koja se bavi pravima izvođača čija se muzika koristi bez dozvole autora, prenose strani mediji.

U Trampovoj kampanji je korišćena pesma “You Can’t Always Get What You Want” na prošlonedeljnom mitingu u Tulsi u Oklahomi, a ista pesma je korišćena i tokom Trampove kampanje tokom izbora 2016. godine.

“Rolingstonsi ne podržavaju Donalda Trampa”, tvitovao je bend te godine.

U izjavi objavljenoj u subotu, predstavnici grupe su istakli da su “potrebni dalji koraci za isključenje” gospodina Trampa od upotrebe Rolingstonsovog materijala u budućoj predsedničkoj kampanji, nakon što su zanemarene prethodne direktive o prekidu upotrebe.

Strani mediji prenose da je “BMI” obavestio Donalda Trampa u ime Stonsa da će upotreba njihovih pesama bez dozvole predstavljati kršenje ugovora o licenciranju i biće podložna zakonskim postupcima, pa će morati da ga tuže.

Podsećanja radi, ove godine u aprilu, bend Rolingstons, na čijem je čelu legendarni frontmen Mik Džeger, objavio je novi singl pod nazivom “Living In A Ghost Town”, a bili su inspirisani karantinom za vreme pandemije virusa Covid-19, u kom su proveli nekoliko meseci, prenosi Nova.rs.

Izvor Nova.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.