Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Hitan sastanak kraljevske porodice o budućnosti princa Harija i Megan Markl!

Nije mogao da ćuti

0 121

Vojvoda od Kembridža je rekao da je tužan zbog odluke princa Harija da se odvoji od kraljevske porodice i što kraljevska porodica „više nije tim“, piše „Sandej tajms“.

Tektonski potres u britanskoj kraljevskoj porodici! Megan i Hari objavili da se povlače! (FOTO)

– Ceo život sam podržavao brata i štitio sam ga, ali više ne mogu. Mi smo sada dva odvojena sveta. Tužan sam zbog toga. I sve što možemo da uradimo, sve što ja mogu da uradim, to je da ih podržimo i da se nadamo će doći dan kada ćemo ponovo misliti isto. Želim da svi budemo u jednom timu – rekao je Vilijam jednom prijatelju.

Britanska kraljevska porodica sastaće se u ponedeljak da bi razmotrila dalju budućnost vojvode i vojvotkinje od Saseksa, nakon što je par objavio ove nedelje da će se povući sa dužnosti „viših“ članova kraljevske porodice i postati finansijski nezavisan, piše britanski list.

Sastanku na imanju Sandringem će prisustvovati kraljica Elizabeta II, princ Čarls, princ Vilijam i princ Hari.

Očekuje se da se i Megan, vojvotkinja od Saseksa, uključi preko video linka iz Kanade, gde se trenutno nalazi.

Ovo će biti prvi put da se viši članovi kraljevske porodice sastanu nakon što su Hari i Megan javno objavili svoju želju – uprkos protivljenju kraljice – kako žele da se povuku sa svojih kraljevskih dužnosti, te da vreme provede između Britanije i Severne Amerike.

„Sandej tajms“ prenosi taksativno i „dnevni red“ sastanka i pitanja koja će biti otvorena: koje će zvanične dužnosti obavljati Hari i Megan u Britaniji i inostranstvu u ime kraljevske porodice i vlade, kakve titule će imati, koliko će novca dobiti od kraljice i princa od Velsa nakon što proglase „finansijsku nezavisnost“, kao i kakve komercijalne poslove par može da radi.

Novinar Tom Bredli, koji je nedavno razgovarao sa Harijem i Megan na ITV-u, veruje da bi novi intervju sa njima dodatno mogao da pogodi kraljevsku porodicu i dodaje da to „baš i ne bi bilo dobro“. Bredli ne kaže izričito o čemu bi mogli da govore, ali dvorani, prema pisanju „Sandej tajmsa“, strepe od toga da bi Megan mogla da predstavi kraljevsku kuću kao „rasističku i seksističku“.

Pred sastanak na najvišem nivou u kraljevskoj porodici, poznavaoci prilika navode da odluke o ulogama Harija i Megan, nakon što odlučili da se odreknu dužnosti, moraju “pažljivo i promošljeno” da budu donete, a da će naredni koraci biti doneti nakon sastanka u ponedeljak. Britanski list piše i da je želja kraljice Elizabete II da se cela situacija razreši “na miru, u narednih nekoliko dana, a ne nedelja”.

Očekuje se da kompletan plan bude dogovoren i objavljen naredne nedelje.

Izvor: Sandej Tajms

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.