Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Leonardo Di Kaprio donirao15 miliona dolara u korist prirode! (FOTO)

Jedan od najcenjenijih glumaca u Holivudu i, uopšte, na svetu poznat je kao veliki zaljubljenik u prirodu i borac za očuvanje planete i borbu protiv klimatskih promena.

0 44

Jedan od najcenjenijih glumaca u Holivudu i, uopšte, na svetu poznat je kao veliki zaljubljenik u prirodu i borac za očuvanje planete i borbu protiv klimatskih promena.

View this post on Instagram

There are few times in human history where voices are amplified at such pivotal moments and in such transformational ways – but @GretaThunberg has become a leader of our time. History will judge us for what we do today to help guarantee that future generations can enjoy the same livable planet that we have so clearly taken for granted. I hope that Greta’s message is a wake-up call to world leaders everywhere that the time for inaction is over. It is because of Greta, and young activists everywhere that I am optimistic about what the future holds. It was an honor to spend time with Greta. She and I have made a commitment to support one another, in hopes of securing a brighter future for our planet. #FridaysforFuture #ClimateStrike @fridaysforfuture

A post shared by Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) on

Ona je, štaviše, 1998. godine, kada je bio tek dvadesetčetvorogodišnjak, osnovao fondaciju čiji je cilj da se zaštiti preostala divljina na Zemlji i spasu ugrožene vrste, a Leonardu je najviše stalo do žirafa, za koje se posebno zalaže.

BRED PIT I LEONARDO DI KAPRIO su bili zvezde premijere TARANTINOVOG filma! (FOTO+VIDEO)

Međutim, mnoge je iznenadila da vest da je Dikaprio, pored vrednog rada u borbi za spas naše planete, nedavno uputio i jednu ličnu donaciju — dao je čak 15,5 miliona dolara za zaštitu i očuvanje životne sredine i bitku protiv globalnog zagrevanja!

Glumčeva fondacija je, inače, već prikupila milione dolara za brojne projekte koji se sprovode u više od 40 zemalja i svetskim okeanima.

Izvor: Glossy

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.