Svet poznatih
Poznati sa poznatima

„POBAČAJ je jedno od najgorih iskustava kroz koje sam prošla!“ (FOTO)

0 356

Holivudska glumica Mila Jovovič je bila duboko potrešena zakonom koji će nastupiti u nekim američkim državama, a tiče se zabrane abortusa. U svom Instagram postu, glumica se otvorila na najbolniju temu.

Objasnila je kako se oseća povodom zakona koji će stupiti na snagu,a onda je ispričala kako je prošla kada je morala ide na izazivanje pobačaja i abortus.
Država Džordžija je još jedna u nizu koja je donela zakon da nakon šeste nedelje trudnoće ne postoji mogućnost abortusa, po bilo kom osnovu sem zdravstvenom.

„Ne želim da govorim o politici osim u slučajevima kad to zaista moram, a sad je takav slučaj. Naša ženska prava na siguran abortus koji će izvesti iskusni doktori su ponovo ugrožena. Brajan Kemp je potpisao drakonski zakon kojim će se zabraniti  abortusi nakon šeste nedelje trudnoće, kad mnoge žene još ni ne znaju da su trudne, čak i u slučajevima silovanja i incesta.
Abortus je emotivno težak za žene i bez toga da moraju da ga moraju prođu u potencijalno nesigurnim i nehigijenskim uslovima“, napisala je.

View this post on Instagram

I don’t like to get political and I try to only do it if a really have to and this is one of those times. If someone doesn’t want to continue reading, you have been warned. Our rights as women to obtain safe abortions by experienced doctors are again at stake. Last Tuesday, Georgia Governor Brian Kemp signed a draconian bill into law that outlaws all abortions after six weeks — before most women even realize they’re pregnant — including in cases of RAPE OR INCEST. This makes Georgia the sixth state to pass such a restrictive six-week abortion ban, joining Ohio, Mississippi, Kentucky, Iowa, and North Dakota. These laws haven’t been passed yet, but lawmakers in these states are trying. Abortion is hard enough for women on an emotional level without having to go through it in potentially unsafe and unsanitary conditions. I myself went through an emergency abortion 2 years ago. I was 4 1/2 months pregnant and shooting on location in Eastern Europe. I went into pre term labor and told that I had to be awake for the whole procedure. It was one of the most horrific experiences I have ever gone through. I still have nightmares about it. I was alone and helpless. When I think about the fact that women might have to face abortions in even worse conditions than I did because of new laws, my stomach turns. I spiraled into one of the worst depressions of my life and had to work extremely hard to find my way out. I took time off of my career. I isolated myself for months and had to keep a strong face for my two amazing kids. I started gardening, eating healthier and going to the gym everyday because I didn’t want to jump into taking anti depressants unless I had tried every other alternative. Thank God I was able to find my way out of that personal hell without turning to medication, but the memory of what I went through and what I lost will be with me till the day I die. Abortion is a nightmare at its best. No woman wants to go through that. But we have to fight to make sure our rights are preserved to obtain a safe one if we need to. I never wanted to speak about this experience. But I cannot remain silent when so much is at stake. #prochoice #prochoicegeneration

A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich) on

U nastavku je opisala svoje bolno iskustvo.

„Kad pomislim da će žene možda morati da  prođu kroz to u još gorim uslovima zbog novog zakona, želudac mi se okrene. Bila sam u najvećoj depresiji svog života i morala sam da se strašno trudim da pronađem izlaz. Mesecima sam bila izolovana, a pred svoje dvoje dece sam se pravila da je sve u redu. Bavila sam se vrtlarenjem, trudila se da jedem zdravo i idem  svakodnevno u teretanu jer nisam htela da  uzimam antidepresive dok nisam probala sve ostalo.
Hvala bogu, uspela sam da se izvučem iz tog pakla bez lekova, ali sećanje na ono kroz što sam prošla biće uz mene dok ne umrem. Abortus je noćna mora. Nijedna žena ne želi da prolazi kroz to, ali za slučaj da moramo, važno je da imamo svoja prava. Nikad nisam htela da  govorim o ovom iskustvu, ali ne mogu da ćutim kada je nešto tako bitno.“, zaključila je glumica.

Izvor Svetpoznatih.rs

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.