Svet poznatih
Poznati sa poznatima

GREMI 2019: LEJDI GAGA I BREDLI KUPER su najbolji duo, dok je DUA LIPA otkriće godine! (FOTO)

0 198

Los Anđeles je noćas bio domaćin dodeli najprestižnijih muzičkih nagrada Gremi.
Mnogi su slavili, a neki su bili iznenađeni. Voditeljka je bila Ališija Kiz koja je do sada osvojila 15 Gremija.

Lejdi Gaga i Bredli Kuper su slavili i pre same ceremonije jer je njihovo proglašenje išlo nešto pre ceremonije. Takođe, Arijana Grande koja se nije pojavila, kao što je i obećala, je osvojila nagradu za najbolji pop vokal za album Sweetener.

Muzičko otkriće godien je Dua Lipa, dok je Čajldiš gambino (Dejvid Glover) slavio čak u četiri kategorije : snimak, pesma, video spot i izvođenje za pesmu This is America.

Kantri pevačica Kejsi Masgrejv je pobedila Drejka i Kendrika Lamara, a osvojila je isto četiri Gremija: za album godine (Golden hour), kantri pesmu (Space Cowboy) , kantri album i najbolje kantri izvođenje pesme Butterflies.

Ovogodišnja dodela Gremi nagradaje imala i presedan. Po prvi put u istoriji ovih prestižnih muzičkih nagrada u domenu rep kategorije nagradu je osvojila žena i to samostalno.
U pitanju je kategorija rep albuma godine i ovaj put je slavila Kardi Bi za album Invasion of Privacy.

Najbolji rok album je otišao u ruke Grete Van Flit za „From the Fires“ dok je u kategoriji najboljeg RNB albuma otišao H.E.R za „H.E.R.“

 

Za najbolji album alternativne muzike proglašen je  Bek za „Colors“, a za najbolji džez album Kvartet Vejn šorter za „Emanon“

Bluz album godine je Badi Gajov  „The Blues Is Alive And Well“.

Rok performans koji je dobio Gremija  je otišao u ruke Kris Kornela za  „When Bad Does Good“.
Celokupnu listu možete pogledati OVDE.

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.