Svet poznatih
Poznati sa poznatima

DŽEKI KENEDI je imala specijalnog dizajnera koji je brinuo o njenom izgledu, da li znate ko je on? (FOTO)

On se vešto krio, ali su njegove haljine ostale upisane u istoriji mode.

0 325

Džeki Kenedi je kao Prva dama SAD-a bila modna ikona o čijem stilu i danas svi pričaju.

Svojim izgledom i pojavom je postavila modne standarde koje njene naslednice pokušavaju da iskopiraju.

Ono što je manje poznato je da je iza njenog izgleda i celokupnog stajlinga stajao samo jedna dizajner koji je svaki komad odeće tendeciozno i strpljivo smišljao i pravio.

U pitanju je Oleg Kasini, bivši ruski plemić, koji je u Americi postao dizajner. Kasini se držao po strani i nije toliko istupao u javnosti, a sve vreme je brinuo o slici koju Džeki Kenedi šalje u svet.
Postoje neke tvrdnje da je on stajao i iza izgleda Grejs Keli, ali to niko nije nikada potvrdio.

Prva haljina koju je dizjanirao Kasini za Džeki je bila plava top haljina koju je obukla na prijemu u Meksiku 1962. godine.

Kasini je često pravio haljine koje su imale neobičan izgled, a koje su postaje modni potpis kako njegov tako i same Džeki Kenedi.

Takođe, Kasini se brinuo i o tome kako da uklopi izgled Prve dame sa mestom ili zemljom koju posećuje. Za potrebe puta u Indiju tokom 1962. dizajnirao je odeću koja se savršeno uklopila bojama i krojem.

Takođe, Kasini je bio poznat u holivudskim krugovima. Radio je kostime za razne poznate filmove kao što su Priče sa Menhetena, Noć i grad kao i Upoznajte Džoa Bleka i mnoge druge.

„Oblačio sam Džeki kao da je glavna zvezda nekog filma, što ona i jeste bila, najpoznatija Prva dama svih vremena. Bio sam njen sekretar stila. “ svojevremeno je izjavio dizjaner.

Oleg Kasini je napravio 300 modnih kreacija za Džeki Kenedi u periodu kada je živela u Beloj kući. Haljina u kojoj se Džeki pojavila prvi put kao Prva dama Amerike je proglašena za jednu od  „50 haljina koje su promenile svet“.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.