Svet poznatih
Poznati sa poznatima

FREDI MERKJURI je imao samo dve ljubavi i obe su mu ostale bliske do kraja života (FOTO+VIDEO)

Oboje su zauzimali bitna mesta u njegovom srcu.

0 546

Ceo svet bruji o filmu Boemska rapsodija koja opisuje uspon grupe Queen i jednu stranu života legendarnog Fredija Merkjurija.

Neki fanovi su poprilično razočarano reagovali na film jer se u njemu ne opisuje na pravi način ljubavni život Fredija Merkjurija.

Emotivni život frontmena grupe Queen su obeležile dve osobe, za njega najbitnije. U pitanju su Meri Ostin i Džim Haton.

Meri Otsin je imala samo 19 godina kada je upoznala Merkjurija i to dok je radila u butiku.

Pre nego što su uopšte ušli u vezu, njegov kolega iz benda Brajan Mej je kratko izlazio sa Ostinovom. U periodu kada je grupa dostizala slavu Merkjuri i Ostinova su se zbližili i započeli vezu.

Meri je ispričala u intervjuu za  Daily mail 2013. godine kako ju je očaralo njegovo samopuzdanje koje je njoj u velikoj meri falilo.

1973. za Božić, Merkjurio joj je imao neobičan poklon za Ostinovu. Spakovao je nekoliko kutija jednu u drugu i naterao ju je da otvara dok ne dođe do glavnog poklona. Unutra se nalazio prsten koji je ona rado prihvatila.

Pesma „Love of my life“ koju izvodi grupa Queen je posvećena Meri Ostin jer ju je Merkjuri tokom celog života smatrao najboljim prijateljem i životnim partnerom.

Uprkos sreći zbog veridbe, veza je pukla nakon nekoliko godina zajedničkog života kada joj je Merkjuri priznao da je biseksualac. Uprkos raskidu par je ostao veoma blizak .Ostinova je bila najbliži prijatelj Fredija Merkjurija iako je osnovala sopstvenu porodicu. Tokom narednih godina ona je brinula o njemu, specijalno u danima kada je AIDS prezeo kontrolu nad njegovim životom.

Merkjuri je veći deo svoje imovine ostavio Ostinovoj uz napomenu da je ona najbitnija osoba u njegovom životu. Ostinova je dobila, uz novac, Fredijevu kuću i deo prava na njegovu muziku. Osim ovoga, Merkjurio ju je zamolio da pospe njegov pepeo na tajno mesto kako niko nikada ne bi saznao gde mu je poslednje počivalište.
Meri je nakon njegove smrti 1991. godine rekla kako se oseća kao da je ipak bila u braku sa Merkjurijem i da se nikada neće oporaviti od ovog gubitka.

Druga osoba koja je obeležila život Fredija Merkjurija je Džim Haton. Postoje dve verzije priče o upoznavanju ove dvojice, ali ono što je sigurno je to da je od upoznavanja pa do veze prošlo godinu ipo dana. Haton i Merkjuri su krili vezu i obojici to nije smetalo. Proveli su sedam turbulentnih godina zajedno, a tokom veze glavna tema je bilo Merkjurijevo neverstvo.

Haton je bio frizer i nije baš neke veze imao sa muzikom, ali uprkos tome verno je pratio Merkjurija na turnejama. On je bio jedan od najbližih ljudi koji su ispratili legendarni koncert tokom Live Aid-a kada je grupa Queen povratila slavu i sjaj.
Nakon postvaljanja dijagnoze AIDS-a 1987.godine par je ipak ostao zajedno. Naredne četiri godine su bile obeležene borbom i strahom koja se okončala Merkjurijevom smrću.

Ni njega Fredi nije zaobišao u testamentu te mu je ostavio milion dolara koje Haton iskoristio da se vrati i na miru napiše knjigu o njihovoj vezi.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.