Svet poznatih
Poznati sa poznatima

PRELEPA GLUMICA DOŽIVELA NERVNI SLOM: Bukvalno sam se osećala bezvredno! (FOTO)

0 504

Kira Najtli je otkrila da je doživela nervni slom sa 22 godine, posle koga joj je dijagnostikovan posttraumatski stresni poremećaj (PTSD).

To je „psihijatrijski poremećaj koji se javlja nakon izlaganja stresnim događajima koji uključuju smrtnu opasnost, ozbiljne fizičke povrede ili pretnju fizičkom integritetu osobe, koje ta osoba doživljava krajnje traumatično. Uvek se dešava nakon nekog stresnog događaja – na primer, u ratu, nakon prirodne katastrofe, zlostavljanja, napada, nesreće, bolesti ili iznenadne smrti neke bliske osobe.“

Kira kaže da je morala da napravi godinu dana pauze, posle filmova “Pirati sa Kariba” i “U stvari ljubav”, pošto je i pored uspeha dobijala kritike, zbog čega se osjećala “bezvredno”.

Kira Najtli, printscreen/YouTube

Navodi da je bila uplašena, čak i da izađe iz kuće i da se suoči sa paparacima, pošto je njena popularnost naglo je porasla posle uloga u filmovima “Igraj kao Bekam”, “Pirati sa Kariba” i “U stvari ljubav”.

Za Holivud riport je o filmovima rekla da sada misli:

“ Zapanjujuće je sagledati ih spolja – pomislite ‘vau, kakav hit za hitom! ’Ali, iznutra, sve što čujete jeste kritika, stvarno je tako.”

Pošto nije imala glumačku školu, uglavnom se bavila negativnim reakcijama:

“Bukvalno sam se osjećala bezvredno”, priznaje ona.

Ovaj problem nije nestao i nakon nominacije za Oskara za najbolju glumicu u filmu “Ponos i predrasuda” iz 2005. godine: „Osećala sam se kao da ne postojim, kao stvorenje sa čudnim licem koje su ljudi posmatrali na vrlo ekstremne načine i nisam mogla ništa da shvatim.”

Paparaci su joj bili veliki problem: “Ako se ženske zvezde ne sruše ispred njih, onda oni žele da vas nateraju da se srušite pred njima. Odjednom se u vazduhu osećao taj nivo nasilja. To nije stvar na koju bi bilo ko dobro reagovao.”

Njoj je bilo toliko loše da Kira nije izašla iz kuće tri meseca, a tada joj je pomogla hipnoterapija da bi spriječila napade panike, i kako bi mogla da prisustvuje dodeli nagrade „Batfas“ 2008. godine, za koju je nominovana zbog uloge u filmu “Pokajanje”.

Posle “dubinske terapije“, 2010. godine se osećala “zaista dobro”, nije osećala poglede drugih i mogla je da se vrati poslu.

Sem Kire, mnoge poznate ličnosti su imale ovaj problem: Ariana Grande, Lili Alen, Mel Bi …

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.