Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Muškarci žele ovu stvar više od seksa – ali mnoge žene se toga boje!

505

Navodno muškarci pomisle na seks svakih sedam sekundi (za vreme puberteta dvostruko toliko). A kad priđu nekoj ženi i počnu da pričaju s njom, rade to samo zato kako bi je odveli u krevet.

Takva razmišljanja su jako raširena i nekako usidrena u našim glavama – toliko jako da u slučaju da ne želi da spava s nama, ponekad se pitamo da li postoji privlačnost.

Svi načini kako da se KREATIVNO i DUHOVITO osvetite bivšem koji vas je izneverio!

Međutim, krajnje je vreme da se oprostimo od takvog načina razmišljanja! I to ne kažemo mi, nego neko ko bi to zaista trebalo da zna:

Jed Diamond (73), psihijatar, terapeut – i bez ikakve sumnje muškarac. Na svom blogu „goodmanproject“ piše:

„Koliko često čujemo izjavu ‘Muškarci žele samo seks!’? Kad sam imao 17 godina bio sam siguran da je to istina. Ali, kad sam imao 37 godina, slutio sam da bi to moglo biti pogrešno. Danas, kad imam 73 godine, sigurno znam da to nije istina!“

Sigurna luka umesto seksa 

Dugogodišnji rad s pacijentima i drugim pripadnicima njegovog pola naveo ga je do sledećeg zaključka: muškarci žele više nego išta sigurnost, dom i „sigurnu luku“. Ta čežnja, kaže Diamond, nalazi se ispred požude i želje za seksom.  Seks „nam daje osećaj spokoja kad dođemo u svoj dom, a to je puno više od čistog seksualnog zadovoljstva“, piše psiholog.

To je neki način opuštanja od svakodnevnog pritiska konkurencije, što je naročito izraženo kod muškaraca. Međutim, muškarci se jednako tako mogu odreći seksa – ako za to dobiju zaštićenost.

Ove četiri stvari nijedan muškarac ne voli da doživi u krevetu

„Jedna od stvari koju najviše volim je da stavim glavu u krilo svoje supruge da me mazi“, piše Diamond. Nema seksa, ali ima sigurnu luku. Postavlja se sledeće pitanje: ako Diamond ima pravo, zašto onda toliko retko čujemo od muškaraca rečenice poput: „Idemo da se mazimo“ ili „Molim te, jednostavno budi tu za mene“?

Strah od „nemuževnosti“ 

Jedan od najvećih strahova mnogih (naročito heteroseksualnih) muškaraca je strah da će postati „nemuževni“, tvrdi stručnjak.

A činjenica da neko želi sigurnost i zaštitu (kao od svoje majke nekada), ne slovi baš kao nešto posebno muževno…

Ovde se pojavljuje još jedan fenomen kad je reč o muškarcima koji traže sigurnu luku: „Žene se boje muškaraca koji se ne osećaju muževno. Znaju da je većina muškaraca koji su nasilni zapravo muškarci koji se osjećaju slabo i zavisno“, tvrdi psiholog.

Osim toga, pretpostavlja da žene žele „muževne“ partnere, jer žele da budu partnerke, a ne majke.

Kod Diamondove teze važi sledeće: potpuno je svejedno je li istinita ili ne.

Ako radimo na problemu  možemo samo profitirati. Naime, ako je strah – i kod muškaraca i žena – glavni razlog zašto muškarci „redukuju“ seksualnu požudu i ne mogu dobiti ono što zaista  žele, rešenje je jasno: svima treba malo više hrabrosti i iskrenosti.

izvor: miss 7

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.