Svet poznatih
Poznati sa poznatima

Ako želite srećnu vezu ove rečenice nikada nećete izgovoriti partneru!

123

Nijedna veza ili brak nisu savršeni, te su nesporazumi i svađe neminovne.

„Vremenom partneri uče šta je prihvatljivo i neprihvatljivo, kao i gde postoji granica između njih dvoje“,  kaže Endrju Aaron, bračni savetnik, seksualni terapeut i terapeut za veze. I srećni parovi imaju nesuglasice, te dođe do svađe. Međutim, oni znaju šta nipošto ne smeju reći u afektu.

PROVERITE DA LI STE NALETELI BAŠ NA OKORELOG SEBIČNJAKA: Ove fraze odlikuju NARCISOIDNU osobu

Odrasti!

Reč je o frazi koja omalovažava onoga kome je namenjena, te se bazira na pretpostavci da ste vi u pravu, a ne partner. „Velika greška. Ovo će oslabiti samopoštovanje partnera“, kaže Šar Fuler, stručnjak za veze.

Ti si kriv/a za ovo

Kad god nešto krene naopako, postoji prirodni instinkt da pokušate shvatiti šta se dogodilo i zašto. To obično dovodi do nabacivanja krivice, a većina ljudi ne krivi sebe nego druge. Međutim, ako svu krivicu prebacite na partnera, onda ćete navući ogorčenost i bes.

Patetičan/a si

Ova fraza stiže iz bola i gorčine koja se skupila tokom vremena. Ako se ne pozabavite tim emocijama, one će izaći na površinu tokom rasprave ili svađe s partnerom.

Nikad nije trebalo da se udam za tebe

Ukoliko ovo izjavite postoji velika opasnost da ćete uništiti vaš odnos. Udarićete na samopoštovanje partnera i teško ćete ispraviti ovu grešku.  Stoga, dobro razmislite pre nego što odlučite da izgovorite ovu rečenicu.

Šta se dešava kad SEKS u vezi DOSADI?

Gubitnik si, ali moj 

Ako vam padne na pamet ova fraza ili bilo koja druga takva sarkastična izjava, razmislite dobro.  Ali, kako je ova izjava na bilo koji način pozitivna? Čak i ako mislite da je drugi deo fraze simpatičan, partner će čuti samo prvi deo „Ti si gubitnik“.

Voleo/Volela bih da te nikad nisam poslušao/la

Svako od nas pravi greške u životu. Dešava se da izaberemo pogrešnog partnera. Ali, važno je da ne kažnjavate svog partnera jer zajedno ste doneli tu odluku.

Isti/a si otac ili mama

Ovom uvredljivom frazom ne samo da ponižavate vašeg partnera, već i njihove roditelje. „Upoznavanje partnerovih roditelja znači da ste dobrodošli u tu porodicu. Ne zloupotrebljavajte poverenje koje ste stekli. Pokažite svom partneru da poštujete njegovu porodicu“, kaže Fuler.

Žao mi je što nisam dovoljno dobar/a za tebe

Poverenje je ključ svake veze ili braka, te ukoliko ga nema samopouzdanje dovodi do frustracije. Takođe, pokazuje nespremnost za promenom, piše Yahoo.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.