Svet poznatih
Poznati sa poznatima

4 razloga zbog kojih već večeras treba da imate seks!

0 1.777

Upražnjavanje seksa je od suštinskog značaja za parove koji žele da imaju dugotrajanu i zdravu vezu.
Evo nekih jakih razloga zašto bi trebalo da integrišete seks u vašu svakodnevnu rutinu.

 

Izjednačićete svoje seksualne potrebe

 

Nijedno dvoje ljudi ne može imati isti seksualni nagon tokom čitavog života. To se jednostavno ne dešava.

Ako ste osoba u vašoj vezi, koja želi da ima manje često seks, snaga je u vašim rukama. To je zato što kažete „ne hvala, ne večeras“, a drugi partner mora poštovati tu želju.

Ovo je potpuno poštovanje i poštenje, međutim to znači da se seksualne potrebe jednog partnera stalno ne ispunjavaju. Ovo nije fer.

Imati seks ne znači da je potreban vrhunac. U redu je imati seks sa očekivanjima da jednostavno nećete „završiti“ ovog puta, to je sasvim normalno.

To ne znači da mu treba dozvoliti da ima seks sa vama ako se ne osećate dobro. To samo menja način razmišljanja, tako da možete pomoći svom partneru da ispuni svoje seksualne potrebe čak i kada se ne podudaraju sa vašim.

Jačate intimnost


Hormoni. Hormoni. Hormoni. Oni igraju tako veliku ulogu u našim životima i odlično je kad ih možemo kontrolisati i iskoristiti u našu korist. Hormoni su učinili da se zaljubimo.Oni su nas što vas je učinili toliko strastvenim u početku odnosa i pogodite šta – i dalje imate te hormone!

Naravno, možda suse  umirili malo. Ali dopamin i oksitocin su i dalje pušteni u mozak kada imate seks sa svojim partnerom. To znači da kad imate seks, doslovno  prisiljavamo svoj mozak (i njegov mozak) da osećamo povezanije.

Pospešuje komunikaciju

Većinu vremena nije da ne želimo seks, samo mi ne želimo da komuniciramo ono što želimo.

Hoćete li malo dodatne predigre, ili još malo vremena da dostignemo pravo  raspoloženja…
Umesto da kažete „čekaj, uspori malo“vi samo kažete – „ne želim“.

Prihvatanje da bi trebalo da imate seksualni odnos svaki put, u nekom momentu može vas primorati na komunikaciju. To vas tera da kažete vašem partneru šta zaista želite.

Možda želite masažu pre nego što započnete. Tražite! Želite dugu toplu kupku? Recite!

Razmislite zašto ne želite da imate seks i vidite da li moždac radite neđto što ne želite.


Dobro je za vaše telo

Seks je fizička aktivnost, tako da vaše srce pumpa, i krv teče. Vaše telo uvek traži da bude  fizički aktivano, a seks je odličan način da dobijete neke od pogodnosti koje dobijate kada vežbate.

Upražnjavanje seksa pomaže i pri ublažavanju bolova. Kada  krv teče, a hormon dopamin se oslobađaja, to može uticati na relaksaviju mišića. Može pomoći u hroničnim bolovima, kao što su bol u leđima, kao i u privremenim bolovi, kao što su grčevi.

 

Seks će uvek biti dobar ako imate pozitivan stav, komunicirate svoje potrebe i imate partnera koji vas sluša i poštuje.

 

Pošalji odgovor

Nećemo deliti tvoju email adresu.